Адът „комарджия“: На 20 години съм, а минах през толкова глупости

СПОДЕЛЕТЕ

Доста работи ми се случиха последните 2 години и заради тези работи в момента не си говоря с нашите. Доста им обещавах, че ще спра комара, но винаги щом получех пари от тях, отивах да играя, а впоследствие от мой бизнес и други неща, миналата година почнах да си изкарвам по 2000 – 2500 на месец, но всичко отиваше по дяволите. Седял съм гладен и с борчове, за които ми звъняха всяка сутрин.

Имал съм зависимост към всичко – коз, пико, цигари и много силна зависимост към алкохола. Животът ми беше тръгнал да затъва, но знаех че рулетката е най-сериозното нещо, което ме дърпа най-много, защото аз съм човек на математиката, а в рулетката има числа и винаги ми е била влечение. Просто трябваше да я спра.

Обръщам се към всички комарджии с цел помощ: Отделете си един ден изцяло абсолютно сами далеч от всички и всичко, като например сред природата. Вземете си всичко, което ви трябва, за да сте доволни там, но останете сам. Почнете да си мислите как ще си наредите живота от тук нататък, защото очевидно затъва. Надежда винаги има, просто трябва да започнете от ТОЗИ момент.

Вземете си лист и химикал и си запишете какво ще изпълните в утрешния ден планирано по час. Така с месец напред всичко трябва да е планирано. Откъснете се от комара, защото около него ви се върти живота. Поставете си цели, които да изпълнявате в дългосрочен план. Моят начин да спра беше, че с изиграните до сега пари можех да си взема апартамент, и си казах, че новата ми цел е да си купя апартамент. Това е моята “дългосрочна” цел, която трябва да изпълня.

Междувременно с цел изпълняването й правя и други работи, които спомагат да се случи това. Подгответе си план за действие за следващия месец, състоящ се от малки и лесни за вършене работи, но имайте и план, който трябва да се свърши до 2027 година да речем. Трябва да ви е приоритет, за да изчезнат казината от ума ви. Не говоря редовните банални работи, споделям ви моя метод за успех и радост от живота, когато постигам нещо с него. Никога не е късно…

Откакто спрях комара, започнах да гледам различно на живота. От закачане към толкова много работи за 2 години разбрах, че спираш с това, което наистина искаш да спреш. Но комарът беше най-страшното нещо от всичко. Реших, че мога ли да спра комара, мога всичко на света, и дефакто е така. Спрях абсолютно всичко останало без цигарите. Но цигарите не съм ги спрял, защото не съм искал наистина. Преди не си признавах – казвах, че не мога да ги спра, но всъщност истината е, че не исках. За всичко е така – искаш ли го – правиш го!

Затова вярвайте в себе си и променяйте живота си към по-добро.

От Иван

Next Post

Най-самотният самотник! Между живота и вечността съм

На 24 години съм и имам психически проблеми (така си мисля). В момента е доста трудно да се потърси помощ, в […]