Алкохолизмът на жена ми съсипа и брака ни

СПОДЕЛЕТЕ

Алкохолизмът на жена ми съсипа връзката ни и брака ни. Няма да обяснявам много, направо ще преминем към разказа на един мъж. Просто историята може да ви шокира, звучи невероятно, но се случват и такива неща. Здравейте, моята жена ме изгони на улицата. Може да ви звучи странно, но се случи. Защо? Защото тя предпочете да пие алкохол пред това да има семейство. Ситуацията определено е необичайна, но ето, аз и двете ни деца се озовахме на улицата.

Да, аз знаех от началото, че тя обича да си пийва. Още от студентството ни се увличаше. Името й е Лили. В първия миг, в който я видях тя беше общителна, много красива, но и пияна. Тогава това беше жена мечта за мен. Дълго време обикалях около нея докато излезем. И така седем години бяхме заедно, но през всичкото време тя не спря да пие. Дори когато беше бременна. А аз се надявах, че това ще я откаже. Същото се случи и при втората бременност. Опитвал съм многократно да я накарам да спре. Но всеки път, когато зачекна темата, тя започваше да се кара с мен, да заплашва, че ще вземе децата и ще си тръгне завинаги.

Като изключим тези случки, иначе живеехме нормален живот. Когато не беше под влиянието на пиенето, беше страхотна жена. За радост и двете деца се родиха живи и здрави. В момента, в който излезе в майчинство, Лили пиеше от сутрин до вечер. Трябваше постоянно да оставям децата при моите родители, защото тя не се грижи за тях. А и не исках да я гледат такава. И това не беше всичко.

Изведнъж някакви странни хора започнаха да идват вкъщи. Тя пиеше с тях, говореха високо и слушаха силна музика. Прибирайки се от работа, намирах жилището като бардак. Децата, ако бяха вкъщи, плачеха сами. В един момент не издържах и вдигнах скандал. Казах ѝ, че или спира да се държи така, или ще се разведем и ще искам попечителство над децата.

Тя спря за кратко. Помислих си, че вече е влязла в релсите. Зарадвах се, макар и чувствата ми към нея вече да ги нямаше. Само месец след това се започна същото. Прибирам се у дома, виждам я с бутилката и тя ми казва най-спокойно да си взимам децата и да се махам от там. Изпаднах в шок, че иска да се отърве от децата. Ясно ми беше, че мен може да не ме иска вече.

Поисках от нея само тази вечер да преспим там, за да мога на другия ден да намеря къде да живеем. Но тя каза, че я боли главата от бебето. И така се оказахме на улицата през нощта. Наех стая в евтин хотел и спахме там докато успях да намеря жилище. Сега са делата и опитвам да спечеля пълни права над децата.

От Анастас

Next Post

Доскоро бях идеалната домакиня, сега съм само един излишен товар

Изминаха четири години, откакто Запрян влезе в живота ми. С течение на времето се събрахме да живеем заедно, а шест […]