Баща ми ни напусна отдавна! Вече съм зрял мъж, но не спирам да тъгувам

СПОДЕЛЕТЕ
Family at sunset

Вече съм възрастен мъж, но и сега ме боли, щом видя баща и син да вървят заедно. Израснах самотно дете. Баща ми ни напусна, когато бях на 7 години. След развода майка ми слабо присъстваше в живота ми, тъй като по цели нощи скиташе с приятелите си.

Спомням си как нощем тихо плачех, молейки се на Бог тя да си спомни, че има син, който се нуждае от нея. Понякога майка ми водеше любовниците си у дома. Някои от мъжете ме съжаляваха и се опитваха да играят ролята на загрижен баща, а майка ми, потънала в алкохолно опиянение, ги оставяше спокойно да си играят на родители.

Бях на 15 години, когато един ден нервите ми не издържаха. След сериозна кавга, сълзи и истерия, жената, която ме е родила, отново изчезна в търсене на поредния свестен любовник. За това време видях баща си само два пъти и всеки път ми обещаваше, че ще се погрижи за мен. За съжаление обещанията му стигаха само до унизителното подхвърляне на някой лев, а после отново забравяше за съществуването ми. Въпреки че родителите ми успяха да разбият сърцето ми, с годините опитах да преживея разочарованието.

Винаги съм се утешавал, че на този свят има и по-нещастни хора от мен. Егоистично е, знам. Следващата среща с баща ми се състоя в интернет, само преди няколко дни. Разглеждах фейсбук, когато случайно видях щастливата му физиономия.

Оказа се, че той живее в родния ми град, на няколко километра от мен, отдавна има друго семейство, деца, дори е станал дядо през последната година. Страницата му е пълна със снимки на съпругата му, децата и внуците, приятелите им, и нито една моя снимка. За мен няма място в неговия свят.

От Пламен

Next Post

Болката на вдовицата, която умили социалните мрежи

Болката на вдовицата успя да обиколи социалните мрежи. Нейната история може би се среща доста често, но малко хора биха […]