Без майчина ласка и любов се живее трудно и тъжно

СПОДЕЛЕТЕ

Моята история. Най-лошият период в живота ми започна след развода на родителите ми. По онова време бях едва на шест години, но се наложи всекидневно да се сблъсквам с насилие и тормоз. Майка ми непрекъснато скиташе по заведения и нощем се прибираше с непознати мъже. Не се срамуваше да прави секс с тях в нашата стая, докато аз лежах завита през глава на съседното легло.

Две години по-късно тя се омъжи повторно. Отначало ми беше трудно да приема новия си татко, но постепенно свикнах с присъствието му. Когато станах на 10 години, на бял свят се появи брат ми, който за съжаление се роди болен. От този ден се превърнах в бавачка и чистачка.

Постоянно бях принудена да се грижа за брат си, а ако откажех, майка ми ме пребиваше или ме изхвърляше на улицата. Не ми беше позволено да ходя при баба и дядо за уикенда, нито можех да излизам с приятели. Тя не се интересуваше от оценките ми, не присъстваше и на родителските срещи. Ако трябваше да купя си нова дреха или учебник, ме караше да искам пари от татко.

В общи линии майка ми не участваше в живота ми. Не исках да се прибирам след училище, защото у дома ме очакваха само упреци и обиди. Колкото повече години минаваха, толкова повече отношенията ни се влошаваха. И за да бъде положението още по-трагично, пастрокът ми ни напусна. За всички свои неудачи, обвиняваше мен.

Измина време. Пораснах и се превърнах в красива девойка. Но това предизвика още проблеми. Майка ми взимаше новите ми дрехи и ме принуждаваше да обличам стари. Всеки ден беше стрес и интриги. Обиждаше ме, наричаше ме с грозни имена. Накрая не издържах, събрах си багажа и избягах при баба.

Към днешна дата нищо не се е променило, напротив, майка ми стана още по-неадекватна. Всичките ми опити да поговорим и да разбера причината за отношението й към мен, завършиха със скандал. Мисля, че тя ме мрази от момента, в който съм се родила. Веднъж от близки роднини научих, че съм била нежелано дете. Струва ми се, че майка ми ме обвинява за несбъднатите си мечти и планове. Кажете ми, уважаеми читатели, струва ли си да се боря за любовта на такъв родител?

Next Post

Майка ми разруши живота ми, a баща ми бил подлец...

Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние […]