Бившият ми съпруг не желае да вижда детето

СПОДЕЛЕТЕ

Пише ви една разтревожена майка на момченце на седем години. Аз и съпругът ми се разделихме преди близо една година. В началото синът ни почти не разбираше какво точно се случва.

Детето често гостуваше на баща си и се връщаше от дома му радостно и успокоено. В живота на бившия ми мъж нахлу друга жена. Тя се дразни от моето дете, страда от натрапчивата мисъл, че искам да си върна съпруга. Смята, че използвам срещите на детето с него, за да го накарам да се върне при нас. Резултатът е, че той вече не иска да вижда сина си.

От пет месеца той не е виждал детето. Не желае синът ни да ходи в дома му, защото новата му жена се държала зле и после той имал проблеми с нея. Тя изпадала едва ли не в истерии, когато той идва в моя дом, за да си играят с детето или просто го извежда на разходка в парка или някакви други техни си занимания. Момченцето ми имаше доста силна връзка с баща си и сега се чувства изоставено.

Плаче постоянно, мисли, че татко му вече не го обича. Дори си е внушил, че за да се разделим е виновно то. Говорих с малкото си момченце, обяснявах му, но детето ме гледа с невярващи очички. Пита как така , ако тати го обича няма да иска да го вижда.

Говорих дори и с психолог, водих и детето, но резултат няма. Специалистката каза, че за да преодолее детето тази криза, се нуждае и от помощта на баща си. Последният път дори отидох в дома на бившия си съпруг, с молба да вижда момченцето ни, за да преодолее то нашата раздяла. Не срещнах разбиране. Напъдиха ме като куче, държаха се така, сякаш искам да открадна тяхното щастие. А аз искам щастието на моето дете. Как да върна усмивката в очичките му? Как да го накарам да се радва на новата играчка или да се смее с глас на лудориите на котето ни? Детето не е същото. Сега има и проблеми и в училище.

Едва се справяме с четенето и писането, а той беше добре подготвен. Преди да тръгне на училище, го бях научила да чете и да смята до десет. Сега дори не може да срича буквите, сякаш не ги познава. Какво да правя това дете? Как да му помогна? То затъва без баща си, а аз не мога да му помогна. Дядо му се опитва да компенсира липсата на мъжко присъствие в живота му, но някак не успява да се справи добре с тази задача. Как да кажа на бившия си мъж, че детето е над всичко? Как да му обясня, че за мен вече не е проблем новата му връзка, но той трябва да намира време и за детето? Как, как да го накарам да стане отново баща ни сина ни?

От Гергана

Next Post

Мъжът ми ме пребиваше, а аз вярвах, че вината е моя

Той ме блъсна в колата си и яростно се обърна към мен. В следващия момент усетих как юмрукът му се […]