Бившият ми съпруг не желае да вижда детето ни

СПОДЕЛЕТЕ

Пише ви една разтревожена майка на момченце на седем години. Аз и съпругът ми се разделихме преди близо една година. В началото синът ни почти не разбираше какво точно се случва.

Детето често гостуваше на баща си и се връщаше от дома му радостно и успокоено. В живота на бившия ми мъж нахлу друга жена. Тя се дразни от моето дете, страда от натрапчивата мисъл, че искам да си върна съпруга. Смята, че използвам срещите на детето с него, за да го накарам да се върне при нас. Резултатът е, че той вече не иска да вижда сина си. От пет месеца той не е виждал детето.

Не желае синът ни да ходи в дома му, защото новата му жена се държала зле и после той имал проблеми с нея. Тя изпадала едва ли не в истерии, когато той идва в моя дом, за да си играят с детето или просто го извежда на разходка в парка или някакви други техни си занимания. Момченцето ми имаше доста силна връзка с баща си и сега се чувства изоставено. Плаче постоянно, мисли, че татко му вече не го обича. Дори си е внушил, че за да се разделим е виновно то. Говорих с малкото си момченце, обяснявах му, но детето ме гледа с невярващи очички. Пита как така , ако тати го обича няма да иска да го вижда.

Говорих дори и с психолог, водих и детето, но резултат няма. Специалистката каза, че за да преодолее детето тази криза, се нуждае и от помощта на баща си. Последният път дори отидох в дома на бившия си съпруг, с молба да вижда момченцето ни, за да преодолее то нашата раздяла. Не срещнах разбиране. Напъдиха ме като куче, държаха се така, сякаш искам да открадна тяхното щастие. А аз искам щастието на моето дете. Как да върна усмивката в очичките му? Как да го накарам да се радва на новата играчка или да се смее с глас на лудориите на котето ни? Детето не е същото. Сега има и проблеми и в училище.

Едва се справяме с четенето и писането, а той беше добре подготвен. Преди да тръгне на училище, го бях научила да чете и да смята до десет. Сега дори не може да срича буквите, сякаш не ги познава. Какво да правя това дете? Как да му помогна? То затъва без баща си, а аз не мога да му помогна. Дядо му се опитва да компенсира липсата на мъжко присъствие в живота му, но някак не успява да се справи добре с тази задача. Как да кажа на бившия си мъж, че детето е над всичко? Как да му обясня, че за мен вече не е проблем новата му връзка, но той трябва да намира време и за детето? Как, как да го накарам да стане отново баща ни сина ни?

От С. Д.

Next Post

За да ме накара да се оженя за нея, тя ме излъга, че умира

Преди да се оженя за Соня, двамата имахме отворена връзка. Противник съм на брака, но тъй като тя наближаваше 35, […]