Бях млада и наивна и се предоверих на… себе си

СПОДЕЛЕТЕ

Бях млада и наивна и си мислех, че мога да постигна всичко. Тази увереност всъщност не беше лоша, само се предоверих на себе си. И може би избрах грешния път. А може и да успея да поправя грешката на достолепна възраст? Никога не е късно, човек докато е жив е способен на всичко. Пък и аз съм жена, минала петдесетте, все още не съм за изхвърляне! Та да ви разкажа кратката история на животът ми. Оставих зад себе си един неуспешен брак. Брак, който ми тежи и до ден днешен.

Просто избрах грешния човек. Реших, че ще живеем с него до дълбоки старини или доколкото ни е писано. Но за съжаление преценката ми не беше правилна. Запознахме се, когато аз бях едва на 20 години, а той на 24. Връзката ни беше приказен романс. Не се лишавахме от нищо, обичахме се лудо, приятелите ни бяха с нас и ни се радваха. Не се намери никой, който да ни скара. Беше толкова истинско, чак не можех да повярвам. Той ми се кълнеше във вечна любов и вярнот, а аз се опиянявах от думите му.

Постепенно той се издигна в кариерата си и работата му се увеличи. Не искаше да създаваме семейство, защото първо искал да успее. Аз го послушах и не бързах. Така минаха 10 години. Все още нямахме деца, аз вече минавах 30-те и започнах да му намеквам, вече е време. Той непрекъснато се дърпаше, не можех да разбера защо. Но нито за миг не съм подозирала каква е истинската причина. Но когато я узнах по неприятен начин, направо изтръпнах. Моят съпруг всъщност си имаше не само мен. Имаше си още една жена и един…мъж. Разбрах го съвършенно случайно. Той харесваше хора и от двата пола и беше силно полигамен. А досега умело го беше крил от мен. Един приятел ме видя и ми сподели цялата истина. Знаел за него отдавна, но не ми казвал, за да не ми разваля щастието. Вместо на работа до късно, той ходел по хотелите с други жени и…мъже. Така се разнообразявал…Явно с мен му е било твърде скучно. Когато му казах, че знам за него, той се усмихна и ми каза:

“Аз държа все пак на теб и не искам да се разделяме. Ще се опитам да се променя, ще видиш, че ще успеем. Време е да създадем семейство, не ме изоставяй”. След което се разплака. А аз наивната глупачка му простих и след няколко месеца бях бременна. Той се закротна – или поне така твърдеше. Стана малко по-всеотдаен и грижовен. Родих прекрасно момиченце и двамата бяхме много щастливи. Това продължи точно 2 години, след което хванах мъжа си в крачка.

Имахме годишнина от запознанството, като той очевидно беше забравил точната дата. Аз реших да го изненадам и отидох до работата му по обедно време. Колегата му каза, че току-що е излязъл нанякъде. Хвана ме яд, че го изпуснах и реших да се поразходя. Както си вървях изведнъж видях мъжа си в компанията на мъж и жена. Тамън да му извикам и видях, че той ги целува последователно – по устата. Зяпнах от почуда и реших да ги проследя.

Влязоха в долнопробен хотел. Аз дадох 10 лева на човека на рецепция и го помолих да ме пусне до стаята им. Когато влязох и ги заварих да правят любов – тримата! Съпругът ми се сепна като ме видя, облече се и побърза да ме догони. Но аз му казах само, че трябва веднага да си събира нещата и да се маха. След което подадох молба за развод.

Няма да ви казвам колко пъти ми е падал на колене след това – да му простя. Обичал ме, но просто явно бил такъв – искал свобода. Та аз да не съм го вързала! Исках единствено да ми е верен. Опитах се да му изневеря с един приятел да го заболи и него, но така и не успях – явно не бях такъв човек и още го обичах. И тук вече ще ме упрекнете, нали? Дадох му ТРЕТИ шанс! ДА се поправи, да бъде баща на детето. В името на това. И той отново ме предаде. Направи го 10 години по-късно.

Отново го заварих с друга жена, при това в нашия апартамент. Докато съм била на работа, а детето – на детска градина. Е не съм ли истинска глупачка! Сега съм щастливо разведена, но самотна. Дъщеря ми е голяма, от време на време се вижда с баща си, който се пропи и съвсем западна. АЗ съм против техните срещи, за да не я учи на лоши неща. Но така е – сега ще плащам за трите грешки, които направих на младини.

От Сима

Next Post

Алкохоличка се изповяда - коварната зависимост "Течна смърт"

Алкохоличка е лоша дума, но беше вярно за мен. Трезва съм вече 10 години и 8 месеца. Нито капка. Най-коварното […]