Вместо сватба се сдобих с грозни белези по лицето

СПОДЕЛЕТЕ

Вместо сватба, аз се отървах с грозни белези по лицето си. Така започва разказът на Маринела. Като част от семейните ценности, родителите й са я възпитали в почит към любовта. Днес Маринела с ужас си спомня за първата си любов – красив италианец, по-възрастен от нея с 4 години. Когато се запознали, той бил студент по право, а милото му поведение доминирало до ниво, в което никой и не предполагал що за човек е той. Съвсем скоро Маринела и Мартин планирали бъдещата си сватба.

Бъдещата булка мечтаела за деня, в който с любимия си ще тръгнат заедно към университета в Милано, ще бъдат през цялото време един до друг, и тя ще се посвети изцяло на избраника си. Семейството й било напълно съгласно с плановете на дъщеря си, дори и приятелите одобрително кимнали с глава, само Мартин не мислил в тази посока. Точно преди записването на Маринела в Милано, някак си успял да я убеди, че ако иска да останат заедно, не трябва да учат в един и същ университет.

Ден по ден неусетно Мартин дотолкова промил мозъка на Маринела, че в един момент установил пълен контрол над живота й. Наблюдавал я кога е на линия във фейсбук, дори имал паролата за профила й. Следваща стъпка била да отстрани един по един приятелите на Маринела, убеждавайки я, че зад гърба й говорят лоши неща за нея. Младото момиче останало без приятели, а и любимият й бил така далеч. Мартин отказал да подкрепи Маринела, дори и когато тя се сбогувала за последен път с обичния си дядо, който я отгледал и възпитал.

Красивият италианец не само я избягвал, но и започнал да я обвинява в различни грехове. Постоянно критикувал Маринела, че мисли единствено за себе си и нещо с нея не е наред. Бил истински манипулатор. Скоро двамата започнали да се карат на всяка среща, въпреки че рядко се виждали.

В един момент Маринела се затворила в себе си и потънала в дълбока депресия. Напълно загубила връзка с реалността. Но Мартин манипулирал не само годеницата си, а и своето семейство, защото дори и те не познавали истинското лице на сина си. Един ден родителите му решили да го изненадат в университета, но изненаданите останали те, узнавайки, че синът им отдавна не ходи на лекции. Откритието хвърлило семейството му в шок.

Разобличен, Мартин изпаднал в ярост, пребил Маринела, крещяйки, че тя е виновна за всичко. Съвсем скоро шамарите станали част от “любовната им комуникация”, и при всеки скандал насилникът пребивал Маринела. Един ден я набил толкова жестоко, че буквално разбил с юмруци красивото й лице. С това чашата преляла и Маринела напуснала Мартин. Психически уморена, с прекършени надежди, младото момиче събрало последни сили и започнала да гради живота си отново.

Днес Маринела твърди, че не съжалява толкова за белезите по лицето, колкото за раните в душата. Красивата италианка с гордост носи ужасните си белези и не се колебае да разказва за драматичната си любов, желаейки да предупреди младите момичета да внимават на кого даряват сърцето си.

Next Post

Рестартирахме живота си след 10 години заедно

Рестартирахме живота си със съпруга ми. Така започва моят разказ. Аз съм жена на почти 30 години. Повече от 10 […]