В днешно време младежите са изключително доверчиви

СПОДЕЛЕТЕ

Фатална грешка на младо семейство ги вкара във страшен филм. В днешно време младежите са изключително доверчиви, когато става дума за социалните мрежи. Това, което се случило с едно младо семейство, трябва да бъде урок за всички останали, които се доверяват сляпо на информацията в социалнмладо семействоите мрежи. Тяхната история ни разказаха от zajenata.bg.

Младо семейство от Великобритания, Марк и Беки, никога няма да забравят урока, който получиха още в самото началото на съвместния си живот. Двамата решили да си намерят дом близо до работното място, за да не се налага всеки ден да пътуват по 13 км в едната посока. Беки, на 22 години, с помощта на Фейсбук успяла да намери фирма, която да им помогне с преместването на вещите им от старото жилище в новото.

Младата жена се доверила на въпросната фирма заради професионално изглеждащия сайт и наличието на множество снимки и положителни оценки на клиенти. Беки бързо се свързала с представител на фирмата и организацията по преместването била направена.

До час двама служители с микробус били в къщата на семейството и опаковали много бързо и качествено всичките им вещи. След като натоварили всичко в буса, мъжете отпътували към новото жилище, за да разтоварят там всичко. Но за голямо учудване на младото семейство, вещите им никога не пристигнали на новия адрес.

Всичко, което притежавали, било откраднато – дрехи, мебели, семейни снимки, документи, дори играчките на бебето им, целият им предишен живот. Двойката била напълно отчаяна. По време на разследването на случая се оказало, че имало и други семейства, пострадали по същия начин от тези измамници.

Този случай трябва да ни държи нащрек, когато се доверяваме сляпо на измамни реклами от социалните мрежи. Лоши хора има навсякъде, а Интернет може да бъде тяхното работно място. Затова бъдете особено предпазливи, ако ви се случи нещо подобно.

Next Post

Всички оплюха съседката, когато реши да роди дете без баща

Живея в малък град, където всеки знае всичко за всеки. Ако някой „сгреши“, следват клюки, опити да го вразумят, шушукания […]