Да приема ли обратно бившата си жена?

СПОДЕЛЕТЕ

На 51 години съм. С жена ми се разведохме преди 5 години. Бяхме женени 23 години и изведнъж на 22-ата година от брака ни разбрах, че тя има 6-месечна връзка с бивш свой съученик от гимназията. Нищо не бях забелязал, каза ми по-големият ни син. Проследих я една вечер като каза, че отивала да се види с приятели и сам видях истината.

На другия ден си поговорихме и тя си призна. Изнесе се веднага, а аз подадох молба за развод. Тя продължи с онзи мъж. След като се разведохме официално, двамата се ожениха. Направиха си и сватба, всичките ни бивши семейни приятели отидоха, даже и двамата ни сина бяха там. Много ме заболя, почувствах се предаден – очаквах да подкрепят мен, а вместо това всички подкрепиха жена ми, която ми изневеряваше, даже и синовете ми. Прекъснах контактите си с тези хора, охладняха отношенията ми с децата – сега рядко изобщо си говорим. Бях много близък с момчетата – и изведнъж разбрах, че за тях майка им им е по-близка.

Бракът на бившата ми жена обаче не потръгна както тя си е мислила. Миналата година те се разделиха, а от месец са и официално разведени. Той я напусна и я остави с куп дългове. При развода ни аз й оставих апартамента (който аз съм купил и изплащал) и те се нанесоха в него. Не знам какво са правили, но синът ми каза, че година преди да се разделят, жена ми взела огромен ипотечен кредит – не знаем колко, но вноските й били близо 1000 лв. месечно. Тя е учителка, сама не може да плаща такива вноски, тя дори не изкарва толкова пари месечно. Може и да не са толкова вноските, но са й непосилни, това е сигурно.

И познайте кой ми се обажда изведнъж? Жена ми внезапно ми звъни да ме пита как съм и да ми припомня колко бил хубав бракът ни. Колко съм й бил липсвал и да сме почнели пак „да се виждаме“. А аз й викам- „Странно, ти 5 години нито веднъж не ми се обади, нито дори си говорила изобщо с мен!“ Освен това ме очерни пред всичките ни бивши приятели, разправяйки им надълго и нашироко какъв тиранин съм бил и колко лош съпруг съм бил. Тя, разбира се, отрече, това били клевети и преувеличения… Не може ли да дойде да се видим на вечеря и да поговорим?

Аз нямам друга, излизам с жени, но ми харесва да съм ерген. Имам достатъчно приятелки, с които да споделям времето си и нямам намерение отново да се женя.

Трябва ли тогава да се видя с бившата ми жена и да чуя какво иска да ми каже? Знам, че всичко е заради пари, оттам идва така внезапно бликналия й отново интерес към мен. Но ми е донякъде любопитно какво ще каже. Аз също имам много неща да й кажа и никое от тях не е много приятно. И се чудя дали изобщо си струва тогава да се виждаме. От всичкото това май само може да заболи още повече… Какво мислите вие?

От Васко

Next Post

След тежък развод се пропих! Сега съм бездомна...

Няма нищо по-ужасно за една жена, от това да остане напълно сама на този свят. Така се получава, когато децата […]