Децата ми ме мразят, въпреки, че полагах грижи за тях

СПОДЕЛЕТЕ

Със съпругата ми сме заедно от 30 години и от брака си имаме две деца. Винаги съм правил всичко в името на семейството си и никога не съм пренебрегвал нуждите им. След раждането на сина и дъщеря ми, започнах да работя по-усилено, за да не бъдат лишени от нищо. Бях добър и отговорен съпруг и баща, който се опитваше да дава разумни съвети на децата си.

Днес обаче разбирам, че само аз съм вярвал в това. Когато синът и дъщеря ми пораснаха, при първа възможност напуснаха дома ни. Отначало ми беше много трудно да живея без тях, но после си спомних, че на младини, в търсене на нови приключения и емоции, и аз си тръгнах от бащиния дом. С времето обаче започнах да забелязвам, че децата се отдалечиха от мен и напълно игнорират обажданията ми. Тъй като не знаех причината за отчуждаването им, реших да поговоря с жена си.

От нея научих шокиращата истина, че те всъщност ме мразят. Оказва се, че грижите и възпитанието ми, са били възприети от тях като насилие. Наистина, опитвах се да ги накарам да учат повече, но ето че в действителност съм ги тероризирал. Сега осъзнавам, че никога не съм ги питал какво искат те.

В момента дори не знам интересите им, за което ми е много болно и постоянно се терзая. По някаква причина вярвах, че те ще искат да вървят по моите стъпки и ще станат инженери също като мен. Това беше моята мечта – да им предам всичко, което съм научил и чрез моя опит те да достигнат до още по-големи успехи. В крайна сметка научавам от жена си, че децата ми се интересуват от дизайн и изкуство. Да, има за какво да ме мразят и не ги обвинявам. Проблемът е, че не знам как да си върна любовта им.

А това желая най-много. Толкова години действах сляпо и не виждах истината. И да искам, не мога да изкупя грешките си със съжаление и разкаяние. Честно казано вече не вярвам, че някога ще успея да си върна семейството.

От Вени

Next Post

Силният мъж ще ви даде това, от което имате нужда

Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви […]