Защо бебето не се показва навън 40 дни след раждане

СПОДЕЛЕТЕ

Бебето не бива да се показва 40 дни след раждане. Поверията са част от народопсихологията ни. Дори и по-реалистично настроените сред нас уважават някои от поверията, на които се подчинява нашият народ. Днес ще ви представим какво точно се крие зад някои от най-разпространените поверия, свързани с бебетата. И по-конкретно защо не бива да показваме бебето през първите 40 дни.

От древни времена всичко, свързано с тайнството на раждането и майчинството, е било заобиколено от различни вярвания, пишe iwoman.bg. В момента много от тези суеверия вече са остарели, но има и такива, в които все още вярваме. Например, че новородено не трябва да се показва на непознати и не трябва да се извежда навън, докато не навърши 40 дни. Защо това е така и кои са другите поверия?

Никакво показване

Някои жени са недоверчиви към тази поличба и след раждането почти веднага пускат селфи с бебето във Facebook. Всъщност, нормално е да искате да заснемете първите моменти от живота на детето си, но поне не качвайте снимките в социалните мрежи. Що се отнася до забраната да не се извежда новороденото до навършване на 40 дни, има няколко обяснения за това. Първо, организмът на бебето, отслабен и неадаптиран, може да се натъкне на различни опасни вируси и микроби. Но от гледна точка на суеверието, през първите 40 дни детето все още няма защита от зли мисли и съответно не може да устои на злите очи.

Не позволявайте малко дете да се гледа в огледалото

Много хора вярват, че огледалата имат магически свойства и „поемат“ положителната и отрицателната енергия, затова не е препоръчително бременни жени и малки деца да се вглеждат в своите отражения.

Не целувайте бебето твърде често

Вярва се, че ако целувате бебето си твърде често, то дълго време няма да проговори. Днес това може да се тълкува с липсата на достатъчно изграден имунитет в бебето. Въпреки това, няма майка, която да не иска да нацелува своето дете.

Не подготвяйте предварително стаята на бебето

Преди се смяташе за неприемливо предварително да се подготви стаята за бебето или да се купуват бебешки дрешки. Вярвало се, че зъл дух може да проникне в „празните“ дрехи и детето ще бъде нещастно. В наши дни много жени пренебрегват този знак и с удоволствие купуват бебешки стоки, така че всичко да е готово за изписване от болницата.

Next Post

Професионален медиум: Близките починали хора са отново край нас

Близки починали хора могат отново да бъдат край нас. За това има ясни знаци. В тази статия са приведени съвети […]