Защо, ние жените, сме длъжни вечно да правим компромиси?

СПОДЕЛЕТЕ

Беше обикновена неделна вечер. Децата играеха в двора, а аз с нетърпение очаквах мъжът ми се прибере след дълга командировка. Цял следобед дъщерите ми гадаеха какъв подарък ще им донесе татко от чужбина. Използвайки момента, че стоят кротко и тихо, приготвих любимите ястия на съпруга ми.

Всички се вълнувахме, че любимият ни човек се завръща след два месеца раздяла. Но същата вечер, когато Юлиан си дойде, изглеждаше странен, дори бих казала нервен. Тихо ме помоли да приспя децата по-рано, защото искал да си поговорим. Изненадана ги отпратих да си легнат и последвах мъжа си до спалнята. Мислех, че съм му липсвала и няма търпение да се сгушим в леглото. За съжаление онова, което последва, разби сърцето ми на пух и прах.

Избягвайки погледа ми, Юлиан гузно призна, че докато е бил в командировка, ми е изневерил с проститутка. Измяната му не била планирана или умишлена. Една вечер с колегите, някои от които несемейни, решили да отидат на стриптийз шоу. Според тях това било безобидно забавление. В даден момент шоуто се превърнало в танци в скута и завършило с наемането на проститутки за през нощта. Съпругът ми каза, че бил твърде пиян, а и жената, която избрал, била много секси. Бушуващите хормони завладяли емоциите му и той се предал. На другата сутрин осъзнал грешката си и решил сам да си признае.

Нямах думи. Станах и отидох в кухнята, където тихо се разплаках. Може би случилото се бе по моя вина. Вместо да изглеждам секси за мъжа си, от сутрин до вечер се блъсках в кухнята. След седмица неловко мълчание, предложих на Юлиан да се разделим. Съпругът ми се присмя на идеята ми, твърдейки, че онова било просто подхлъзване и никога няма да се повтори. Оттогава не мога да споделям едно легло с него. Непрекъснато мисля, че ми е изневерил с проститутка. Въпреки че си призна вината и не спира да ме отрупва с подаръци, не мога да преодолея случилото се.

Сякаш нещо между нас умря. Близките ми ме съветват да му простя, но как мога да бъда сигурна, че това няма да се случи отново? Защо една жена трябва винаги да прави компромиси? И защо една безпътна нощ трябва да съсипе брака ми? На кръстопът съм и не знам по кой път да поема? Животът ми се промени, защото мъжът ми не може да контролира долните си страсти. Длъжна ли съм да страдам, защото той е избрал да се забавлява, вместо да запази брака ни чист?

От Мария

Next Post

Една майка на наркоман: Как да спася сина си от ада?

Преди два месеца, най-накрая помислила, че е успяла да го спаси и тогава, когато нейната изповед, за която всички мислехме, […]