За да ме накара да се оженя за нея, тя ме излъга, че умира

СПОДЕЛЕТЕ

Преди да се оженя за Соня, двамата имахме отворена връзка. Противник съм на брака, но тъй като тя наближаваше 35, много искаше дом и семейство. С времето Соня започна да се оплаква от здравословни проблеми. Почти всеки ден й прилошаваше и редовно се подлагаше на различни медицински прегледи.

Веднъж ми се обади притеснена и разплакана заяви, че лекарите я предупредили, че е тежко болна и й остава малко време на този свят. Разстроих се силно, защото имах чувства към нея и мисълта, че скоро може да почине, буквално разби сърцето ми. В мъката си реших да постъпя благородно, отправяйки й предложение за брак.

Месец по-късно се оженихме. Соня сияеше от щастие, но след сватбата поведението й рязко се промени. Забрани ми да се срещам с приятели, изпадаше в истерични кризи и постоянно говореше за предстоящата си смърт. Търпях я, осъзнавайки, че минава през ужасно труден етап.

Опитвах се да я подкрепям. С времето кавгите ни станаха ежедневие и аз, неспособен да се справя с положението, предлагах да си тръгна. В такива моменти жена ми се разплакваше, припомняйки ми, че й остава съвсем малко. Разкаян, че съм я огорчил, исках прошка и оставах с нея.

Две години след като се оженихме, случайно се срещнах с личния й лекар. От дума на дума го попитах има ли шанс съпругата ми да се излекува. Изненадан от въпроса ми, той отговори, че Соня е напълно здрава и всичките й показатели са наред.

Трудно ми беше да осмисля казаното. Ожених се за нея, защото уж умираше, две години й търпях истериите, а се оказа, че съм станал жертва на жестока измама. Няколко дни по-късно подадох молба за развод. Днес отново съм свободен мъж и за миналото си спомням само като лош кошмар.

От Ивайло

Next Post

Не мога да се измъкна от лапите на тираничния си съпруг

Намирам се в трудна ситуация и наистина се нуждая от добър съвет. Нямам представа към кого да се обърна за […]