Зла снаха или лицемерен син – въпрос на гледна точка

СПОДЕЛЕТЕ

Историята, която ще споделя, не е лично моя, аз съм просто страничен наблюдател и дори слушател…. Да не си помислите, че съм от тези, дето слухтят на хората по вратите, няма такова нещо…. Това е историята на комшиите по етаж- възрастна жена и синът й. Живея срещу тях от 20-30 год., и се знаем добре.

Преди няколко години комшийката получи инсулт и легна на легло, а в това време синът й беше в голям град и там работеше. Щом стана инцидента, нямаше накъде и той се прибра окончателно за да гледа майка си. След няколко месеца борба я поизправиха на крака, колкото до тоалетната да ходи самичка, момчето се поуспокои и си почна работа в нашия град.

Гледам, по едно време у тях почна да идва жена -социален работник- за по час-два… Една сутрин се засякохме с момчето на стълбите докато метях входа, усмихна ми се за добро утро, а аз попитах как е майка му. И така от време на време си говорехме сутрин, ако се засечем, и за мен той беше син за пример.

Самичък се грижеше за майка си, беше рано останал без баща и с другите комшийки много го съжалявахме, че си няма късмет… Минаха няколко години и лятото у тях се настани една хубава девойка, ама хубавица! Заживяха си заедно и още на първият месец освободиха жената, която идваше да готви и пере през деня. Една вечер, ей така без повод, отидох, уж, да се видя с комшийката- тя нали вече се движеше, та ме поканиха да вляза. Веднага си пролича колко е уютно, чисто, подредено, проветрено, а от кухнята се носеше миризма на вкусна супа….

Чак ми се насълзиха очите от радост: ех, най -накрая на момчето му излезе късмет. Той вече не вярваше,че ще му се случи – пусти късен късмет. Но много хубаво не е на хубаво. Все по- често засичах момичето посърнало по стълбите, чувах караници, но си помислих, че всеки си има кусури..

Комшийките се събрали един ден пред входа на пейките и клюкарстват, че новата снаха само се гиздела, с прическа винаги, напарфюмирана,момчето блъскало по цял ден, а тя да ходи по кафета… Детето не проходило още, тя по заведения. Какво да се очаква от нея? Но аз знаех, че тя ходи на работа. Никой не се сприятеляваше с младото семейство.

Често се чуваха да се карат, не се заслушвах много, но един ден…. Много рано се започна, вратата им беше отворена, а входа ехтеше… Тя крещеше, че той няма никаква благодарност, а той я псуваше. Направо се втрещих: това сякаш нямаше да има край.

Стоях и слушах смислените думи на момичето, а ако той успееше да каже нещо, то беше псувня. Докрая на скандала, на целия блок му беше ясно кой какъв е. Оказа се, че нашето момче решило, че си е вързало гащите с безплатна слугиня, и на всичкото отгоре хубавица, а когато на момичето му дойде в повече с бебето, и отказваше да слугува на майка му, нашият поискал тя да си ходи…

Горката, а всички го мислехме, че ще си остане сам, бедно момче с болна майка. От хубавица я превърна в повехнало момиче с бебе на ръце…

От Мия

Next Post

Врачка ме прокле да не зачена!

Казвам се Живка и съм на 34 години. С мъжа ми вече повече от десет години се опитваме да се […]