Изневярата на съпруга ми, който се появи отново… Втори шанс? Никога!

СПОДЕЛЕТЕ

Днес той дойде отново. Той е бившият ми съпруг – Максим, когото изгоних преди една година, след като го намерих у дома, в съпружеското ни легло, да прави секс с любовницата си. Тогава той призна, че е истински влюбен и не може да се бори с чувствата си.

Е, насила хубост не става, затова го пуснах на свобода. Разводът мина бързо, нямаше особено какво да делим. За мен остана жилището ни, което ми принадлежеше още преди сватбата, а той взе колата и гаража, но в замяна ми остави петгодишния ни син и куп дългове. Почти една година нямах никакви новини за Максим. Превеждаше ми издръжката по сметка, но никога не посети сина ни. Антон почти успя да забрави баща си, когато внезапно Максим се появи с цветя, играчки и виновна физиономия.

Няколко часа бившият ми съпруг ме убеждава, че е паднал в капан на истинска развратница. Сега той се разкайваше и ме молеше да му дам втори шанс. След този ден Максим започна да ни посещава много често. Всяко негово посещение беше истински празник за Антон. Колко му трябва на едно дете, щом баща му е до него? Една майка винаги бди над нуждите на детето си: кара му се, когато прави бели, заставя го да яде овесени каши, принуждава го да спи, точно когато му се гледат детски филми. А бащите носят подаръци, играят си с тях, глезят ги, и именно затова децата ги обичат повече. Максим не правеше изключение. Вдигаше Антон на раменете си и го водеше в детската стая, където го отрупваше с подаръци.

Когато бившият ми си тръгна, за мен настъпиха трудни времена. Не само че трябваше да се справя с болката от предателството на най-близкия ми човек, а и се налагаше да плащам дългове. Заплатата ми е малка и едва стигаше да преживяваме. Добре, че свекърва ми е на моя страна и ми помагаше финансово. И ето сега всички роднини и приятели започнаха да ме пристискат да простя на Максим. Според тях, той се е променил и заслужава втори шанс. А аз все още не мога да забравя, че го хванах с любовницата му в нашето легло. Със сигурност това не му е първият път! Ако не бях се върнала неочаквано от бизнес пътуване, никога нямаше да разбера за внезапната му и „истинска“ любов

Докато аз размишлявах върху живота си, в детската стая Антон продължаваше да се смее весело с баща си. Не е лесно да бъдеш сам: за всичко ти трябва подкрепа – и морална, и финансова. А и синът ми има нужда от баща. Може би си струва да опитаме още веднъж! Вероятно Максим наистина е проумял грешката си? От тези мисли ме изтръгна звънецът на вратата. Но когато отворих, останах силно изненадана, защото срещу мен стоеше разплакано младо момиче, а надутият й корем подсказваше, че носи дете. Внезапно осъзнах, че това изтощено и нещастно създание е същата „коварна развратница“ и „голяма любов“ на моя бивш съпруг.

Максим излезе от детската стая и виждайки неочаквания посетител, тихо, без да говори, започна да я блъска по стълбите. Момичето се съпротивляваше и през сълзи го умоляваше да се прибере у дома. Ужасна сцена, казвам ви. Особено ме порази изразът на лицето на Максим – отвращение, страх и омраза. Пред очите ми бившият ми съпруг изрита от дома ми бременната си приятелка и злобно я предупреди повече да не го притеснява.

Двамата се върнахме в кухнята, седнахме на дивана и потънахме в мълчание. Не ме интересуваше какво мисли Максим. Единственото нещо, за което много се притеснявах, е как да обясня на сина си, че баща му е долно копеле. Няколко часа по-късно наблюдавах как бившият ми съпруг гази през снега в неизвестна посока. Втори шанс? Никога повече!

От Ваня

Next Post

Кристина Димитрова се изповяда на 60: И двамата ми съпрузи ме тормозеха

„И двамата ми съпрузи, които съм имала досега, са ме следили. А аз обичам да разполагам със свободата си, в […]