История за истинската любов по най-трудния път

СПОДЕЛЕТЕ

История за истинска любов ще ви разкажа днес. За това как научих какво е това, но по-най-трудния възможен начин.

С бившата ми съпруга Марина бяхме женени от пет години, но преди година и половина се разведохме. Разводът ни беше скандален и неочакван. Един ден Марина просто заяви, че вече не иска да бъде заедно. На учудения ми въпрос защо, съпругата ми замълча и унило напусна стаята.

Седмица по-късно, когато се прибрах от работа, видях, че ми е събрала багажа. Със студен глас тя ме помоли да напусна жилището й, защото от сега нататък щяла да живее тук с любовника си. За секунди се почувствах разстроен, натъжен и озадачен. Събирайки последните си капки мъжко достойнство, взех сака си, обърнах се и си тръгнах.

С течение на времето започнах бавно да се възстановявам от болката. С бившата не поддържах никакви контакти и се стараех да не мисля изобщо за нея. Неотдавна получих обаждане, което преобърна целия ми свят. Потърси ме майката на Марина, за да ми съобщи ужасната вест за смъртта й. Не повярвах на чутото и едва успях да отроня: „Защо? Какво се случи?“ Разплаканата жена отказа да говори повече по телефона и ме помоли да се срещнем лично. И ето ме да пристъпвам отново прага на дома, в който някога бях толкова щастлив.

Пред вратата ме посрещна майката на Марина. Съсипана от мъка, тя ми разказа, че съпругата ми никога не е имала любовник. Била е болна от рак. Осъзнавайки, че й предстоят тежки дни, бившата ми жена решила да се разделим, за да не се измъчвам аз. Вярвала, че болката от раздялата ще отмине, но болката от загубата на любим човек се носи цял живот. Марина накарала близките си да се закълнат, че ще ми разкрият истината едва след смъртта й.

Когато чух това, оброних глава в ръце и се разплаках с глас. Моята любима Марина е предпочела да страда сама, отколкото да нарани мен. Господи, каква саможертва! В нейна памет реших, че ще продължа напред. И не просто ще живея, а ще се наслаждавам на живота за двама: за себе си и за скъпата си покойна съпруга.

Next Post

Какво да правя?! Станах любовница на брата на съпруга си

Моята история е достойна за латиноамерикански сериал. Никога не съм предполагала, че може да ми се случи нещо подобно, но […]