Когато изневярата разбие всички надежди…

СПОДЕЛЕТЕ

Днес ще се запознаем с една история, която за някои от вас може да бъде поучителна, за други – насърчаваща да вземат важно решение, а за трети може да бъде едно добро предупреждение, пристигнало навреме. Тя е млада, красива и най-вече влюбена жена, която някога е обичала мъжа си повече от всичко. Някога е намирала смисъла в него, но ето как една стъпка встрани може да разруши нещо красиво и истинско.

„С Марк се оженихме преди две години. Сватбата ни беше прекрасна, в един от най-красивите хотели в Сингапур. Любовта ни беше като от приказките, бяхме заедно три години, преди да се венчаем и по всичко личеше, че това е мъжът за мен. Единственият. Бракът изглеждаше като красивото и естествено продължение на връзката ни и мислех, че сме поставили началото на щастливия си семеен живот. Толкова ми се искаше да е така, толкова го обичах…

И двамата знаехме, че бракът не е единствено цветя и рози и невинаги ще бъде приказка. Трябваше да положим усилия, както всяка двойка, за да бъде всичко наред и да изградим стабилна основа, за да създадем семейство.

Първата година от живота ни като женени беше отлична. Имахме невероятен и продължителен меден месец. Бяхме толкова щастливи заедно, сякаш се срещаме от вчера и любовта ни тепърва разцъфтяваше. Прекарвахме цялото си свободно време заедно.

Сексът също беше изумителен, по цели дни не излизахме от спалнята. Всъщност, правехме го във всяка стая, навсякъде из апартамента и пробвахме всевъзможни пози. Беше просто перфектно.

Но както се случва във всяка връзка, с времето страстта помежду ни намаля. Ставахме все по-улегнала двойка и вече нямахме толкова силна нужда да бъдем непрекъснато заедно. Не бяхме отегчени един от друг, напротив. Стресът на работното място и други външни фактори просто ни накараха да се чувстваме уморени и нямахме енергията да се държим като влюбени младоженци.

След време Марк получи страхотно предложение за работа в чужбина и той прие. Разбира се, заедно обсъдихме ситуацията и решихме, че разстоянието няма да ни раздели. То не беше толкова голямо, делеше ни единствено 30 минути път със самолет. Марк трябваше да пътува веднъж на всеки две седмици и аз правех всичко възможно да го посещавам през уикендите. С времето обаче това беше все по-сложно и уморително и затова решихме, че ще го чакам търпеливо у дома. Разбрахме се, че отсъствието му от вкъщи и напрегнатият график няма да окажат негативно влияние върху връзката ни. Не искахме да го допускаме, но…

Няколко месеца по-късно усетих отрицателна промяна в Марк. Държеше се някак странно. Всеки път, в който той се прибираше след двуседмично отсъствие, нямаше желание да разговаряме, нито да излизаме с приятели. Отказваше поканите от родителите ми за обяд и вечеря и усещах силно апатично отношение от негова страна. Затваряше се в себе си, не желаеше да си споделяме. Няколко пъти разговаряхме за това и той ми обясни, че е твърде уморен от работа и единственото му желание, когато се прибере вкъщи, е да си почива и да не общува с другите. Стори ми се странно, но го приех. Бях готова да го разбера, но една вечер се случи нещо ужасно.

Марк влезе в банята за душ, а аз гледах телевизия в хола. Изведнъж телефонът му издаде звук, сигнализиращ за съобщение. И тъй като той беше близо до мен, реших да видя кой му пише. Това, което видях силно ме учуди. Съобщението беше от „М“ и гласеше: „Вече ми липпсваш“. В този момент Марк дойде при мен и аз нямах възможността да науча нещо повече за странното съобщение. Малко по-късно си легнахме и нетърпеливо изчаках Марк да заспи, за да направя нещо, което никога не съм си позволявала, а именно да проверя съобщенията в телефона му. Искаше ми се никога да не бях видяла това, което намерих там.

Не е за вярване колко заблудена съм била. Марк толкова много ми липсваше, когато не си беше вкъщи, а се оказа, че може би той въобще не се е сещал за мен в това време. Щом отворих съобщенията в телефона му, открих дълга кореспонденция между него и „М“, който очевидно беше жена. Жена, с която моят съпруг е имал афера. Открих толкова много съобщения, в които пишеше какво са правили в леглото, колко невероятна е била поредната им нощ заедно и как нямат търпение да се видят отново. По всичко личеше, че това не е просто секс и че се случва от няколко месеца.

Не знаех как да реагирам, целият ми свят се преобърна. Не можах да мигна цяла нощ и на следващия ден побързах да отида на работа, просто за да съм далеч от Марк. За щастие той замина отново след два дни и аз имах време да осмисля ситуацията и да взема решение.

Посъветвах се с майка ми и с най-добрата ми приятелка и те ми казаха, че е най-добре да се изправя очи в очи с него и да проведем сериозен разговор, а след това да реша какво ще е бъдещето на връзката ни. Знаех, че това е най-правилното решение и веднага, щом Марк се върна говорих с него. Беше тъжно и неприятно. Той нямаше никаква представа, че знам за тайната му афера.

Реших, че единственият изход от тази ужасна ситуация е да се разделим. Марк упорито ме умоляваше да се съберем и ме уверяваше, че това е било просто забавление, нищо сериозно. Аз обаче не можех да преглътна предателството му. Не знам защо той допускаше, че ще мога да приема това обяснение и да продължим спокойно напред. За мен изневярата е нещо непростимо и няма връщане назад.

След многобройни опити от негова страна да поговорим и да възобновим любовта си, той най-накрая се предаде. Призна, че не е достоен да бъде мой съпруг и че не е способен да поддържа сериозни отношения на този етап от живота си.

Чудя се какво ли щеше да се случи, ако бях игнорирала онова съобщение…“

От Е.

Next Post

Връзка със семеен мъж: Има ли забранена любов?!

Връзка със семеен мъж е често срещано явление днес. Няма да обсъждам дали съм грешна или не, а ще попитам: […]