Леля ми ме излъга жестоко, докато се грижех за нея

СПОДЕЛЕТЕ

Леля ми ме излъга по жесток начин, докато аз се грижех за нея. Днес ще ви разкажа за моята разтърсваща драма! Преди повече от десет години майка ми загина в автомобилна катастрофа. След смъртта й общувах само с леля. Обстоятелството, че живее в другия край на града не ме притесняваше. Бях готова на всичко, за да бъда до нея и да й помагам. За зла участ преди седем години леля се разболя и остана инвалид.

Заради болестта си трудно вършеше ежедневните си нужди и не можеше да се обслужва сама. Наложи се на ден по два пъти да ходя в дома й – сутрин рано и вечер след работа. Помагах й да се изкъпе, приготвях й няколко ястия, чистих къщата, пазарувах. Лишавах се от личния си живот заради нея. Леля беше видимо много доволна, че не я изоставям през този тежък период и за благодарност ми обеща, че ще ми завещае апартамента си.

Тук трябва да кажа, че тя има дъщеря, която от години живееше в чужбина и не се интересуваше особено от болната си майка. Докато леля боледуваше, не стъпи нито веднъж да я види, нито изпрати пари за лекарствата й. Въпреки че не очаквах никаква награда, новината ме зарадва. За съжаление, скоро след това леля почина. Няколко дни след смъртта й, разбрах, че не е спазила обещанието, което ми даде и апартаментът се полага на дъщеря й.

Най-тъжното е, че жената, за която толкова се грижих, ме е лъгала, докато нагло ме гледаше в очите. А неблагодарната й дъщеря дори не дойде на погребението. Болно ми е да осъзная, че бях измамена от човек, на когото посветих много години.

А още по-болно ми е, че дъщеря й получи нещо изкючително незаслужено. Но такъв е живота и такива са хората – никой не може да ги промени. За мен остава горчилката, че въпреки моите усилия и грижи не получих нищо в замяна.

От Руми

Next Post

Коварната любовница на татко превзе всичко! Бог да я съди!

Коварната любовница на татко ни взе всичко. Днес ще ви разкажа историята за покойния ми баща и коварната му любовница. […]