Мъжът ми ме биеше с юмруци, само дори да възразя за нещо

СПОДЕЛЕТЕ

Мъжът ми ме подлагаше на системен тормоз всеки ден. Това е началото на моя кратък разказ. Понякога се питам има ли по-нещастна жена от мен на този свят! Преди две години съпругът ми ми постави условие: или ще се откажа от новородената си дъщеря, или той ще ме изгони на улицата заедно с другите ми деца. Бях принудена да дам детето си за осиновяване…

Знам, че съм виновна. Трябваше да се разбунтувам и да подам жалба в полицията, но се страхувах, че той наистина ще ни изхвърли на пътя. Със семейството ми живеем в малко селце. По цял ден работя и се грижа за добитъка. Ежедневно съм подложена на побоища и унижения, но заради децата се налага да търпя. Ако се осмеля да възразя на мъжа си, той се нахвърля с юмруци и срещу тях.

Когато научих, че чакам момиче, не знаех, че ще бъда принудена да се откажа от нея. Но щом мъжът ми разбра, че бебето не е мъжко, започна да търси бездетно семейство, което да осинови детето след раждането. И наистина намери такива хора в съседното село.

Щом родилните ми болки започнаха, той ме принуди да раждам у дома, а не в болницата. Веднага след като клетата ми дъщеря се яви на бял свят, мъжът ми я даде на бездетното семейство, а на хората в селото каза, че е починала при раждането. Не можах да преживея мъката по насила отнето ми дете и му заявих, че ще разкажа истината в полицията. Но на това чудовище не му стигна злото, което ми причини, а и ме заплаши, че ако си върна дъщерята, той ще я убие.

Измина известно време и в къщата ми се появи чужда жена. Оказа се, че от няколко години мъжът ми си имал семейна любовница. Преди няколко месеца обаче, съпругът й разбрал за извънбрачната й връзка и се развел с нея. И сега тя живее с нас. Разполага се в дома ми, спи в леглото ми, а ние с децата сме принудени да й слугуваме. Но най-лошото е, че пак съм бременна с момиче.

Когато научих, че отново ще имам дъщеря, осъзнах, че и това дете ще ми бъде отнето. Но този път ще се боря за рожбата си. Успях да се свържа с агенция за малтретирани жени и те ми обещаха да ми съдействат. Знам, че ще изгубя дома си, но ще спася неродената си дъщеря! Един ден ще се върна и тогава проклетникът ще ми плати с лихвите за всичко, което ми стори. Нека знае, че възмездие ще има!

От Славена

Next Post

След дълъг брак разбрах: Мъжът ми имал... второ семейство

След дълъг брак с моя съпруг наскоро разбрах какви ги е сътворил той. След като ми се кълнеше във вярност […]