Мъжът ми не пие, не скита с чужди, но стига ли това, за да бъдем щастливи

СПОДЕЛЕТЕ

Със съпруга ми сме женени от десет години и от брака си имаме две дъщери. Знам, че мъжът ми много ме обича, но любовта му ми е странна. Васил е с широки пръсти и заради него не мога да спестявам пари. Откакто сме семейство не сме постигнали нищо в живота, тъй като той харчи всичко.

Исках да уча, но съпругът ми каза, че не ми е нужно висше образование. Наистина работи, взима заплата, само че е много малка и често се налага да търся заеми. Не се опитва да си намери по-добре платена работа или пък да печели допълнително.

Васил вярва, че парите не са основното и най-важна е любовта. Колкото и да искам, не мога да му обясня, че децата любов не ядат. Неведнъж крия от заплатата си за „черни дни“. Но и тези пари някъде изчезват. Съпругът ми не пие, не е наркоман, не скита с чужди жени.

Въпреки това никога не сме ходили на почивка, не правим ремонти като съседите, а мебелите ни са стари и износени. Васил често взима заеми от колегите си и ги харчи за собствено удоволствие. Разбирам да прави някакви нови покупки, а той дори и обувки не си купува.

Не издържах и го напуснах. Преместих се при майка ми и направих основен ремонт на апартамента. И сега, след почти година, мъжът ми иска да се съберем отново – заедно със заемите, които още не е изплатил.

В същото време ме уверява, че е осъзнал грешката си и иска да се промени, но не прави нищо по въпроса. Всички наоколо ми повтарят: „Какво ти трябва? Работи, не пие, не те бие.“ Но това не ми е достатъчно. Кажте ми как да постъпя?

Next Post

Една майка на наркоман: Как да спася сина си от този ад?

Преди два месеца, най-накрая помислила, че е успяла да го спаси и тогава, когато нейната изповед, за която всички мислехме, […]