Надявах се, че ако забременея нарочно, той ще се раздели с нея…

СПОДЕЛЕТЕ

Когато се запознах с Анди, той вече имаше годеница, но това не ме спря да се влюбя в него. Анди беше красив, умен, забавен, истински джентълмен. Тъй като моята компания работеше доста тясно с неговата, се виждахме често и след само един месец съвместна работа, отношенията ни станаха интимни. Връзката с ангажиран мъж противоречи на всички ценности, в които бях възпитана, но колкото и да исках, не можах да стоя далеч от него.

Разговорите ни бяха невероятни, а сексът изпълнен със страст. Годеницата му Диана, пътуваше почти всяка седмица по работа и ние използвахме удобните моменти, за да бъдем заедно. Или Анди оставаше при мен, или резервираме хотелска стая. За съжаление той непрекъснато ми показваше, че няма да се раздели с Диана. Те вече имаха общо жилище, семействата им бяха близки, а и любовникът ми твърдеше, че не вижда бъдещето си без нея. Не споделих с приятелите и семейството си за връзката ми с Анди, защото знаех, че няма да я одобрят.

Този период всъщност беше най-самотният в живота ми, защото не можех да говоря за тайната си любов с хората, които обичам. Прекарах много нощи, плачейки от болка. Жадувах да чуя от устата на този мъж, че обича и желае само мен. Мразех факта, че съм влюбена в него, а той е толкова недостъпен, но това, което ме отвращаваше най-много беше, че Анди не приемаше връзката ни сериозно. За двата месеца, през които бяхме заедно, се молех да се случи чудо и годежът им с Диана да се развали. Тъй като нищо такова не се случи, реших да взема нещата в свои ръце.

Може да ви прозвучи налудничево, но спрях да приемам противозачатъчни. Надявах се, че ще зачена от любимия. Планът ми проработи. Много скоро разбрах, че ще бъда майка. Когато Анди научи, че съм бременна, лицето му побеля. С омраза в гласа, той се развика, че щом съм толкова безотговорна, трябва веднага да направя аборт. “ Ще запазя детето, харесва ли ти или не. Очаквам да ме подкрепиш финансово, тъй като ти си бащата“ – смело отговорих.

Категоричното ми решение го остави без думи. Анди знаеше, че е единственият мъж, с когото съм имала интимни отношения, затова се не се осмели да оспори твърдението ми, че всъщност е бащата на бебето. Така се оказа в тежко положение: ако сам не признаеше истината на Диана, аз щях да го направя вместо него. Освен това беше сигурен, че ако годеницата му научи за бременността ми, ще го напусне. Побеснял от гняв, Анди се развика, че никога не ме обичал и, че не иска да има нищо общо с мен. “ Ако не мога да бъда с Диана, не искам да бъда с друга.“ – каза той.

Бях смазана от мъка: мъжът, когото обожавах, заяви, че нямам място в сърцето му. Отне ми известно време да преодолея болката, но все пак приех, че пътищата ни се разделят. В крайна сметка Анди призна изневярата си пред Диана, както и предстоящото си бащинство. Съвсем очаквано тя развали годежа и двамата се разделиха.

След този случай няколко седмици не знаех нищо за бившия си любим. От негов колега научих, че бил изключително депресиран и не знаел какво да прави по-нататък. Все още обичал Диана и дълбоко съжалявал, че се е забъркал с мен. Дни преди да родя, Анди ми се обади, за да ми каже, че ще ми помага финансово и ще се стреми да осигури на детето ни добро образование и бъдеще, но не иска да имаме никакви лични отношения. Също така ме накара да обещая, че няма да разказвам за него на дъщеря ни, докато не стане достатъчно възрастна, за да разбере обстоятелствата, при които е зачената.

Съгласих се. Измина повече от година, откакто родих дъщеря си. Толкова я обичам, че не мога да живея и ден без нея. Припомняйки си за аферата си с Анди, изпитвам известно съжаление: не трябваше да забременявам нарочно. Но когато погледна момиченцето си, отрицателните емоции изчезват и сърцето ми се изпълва с любов, която знам, че никой никога няма да ми отнеме.

От Ани

Next Post

Когато изневярата разбие всичките ти надежди...

Днес ще се запознаем с една история, която за някои от вас може да бъде поучителна, за други – насърчаваща […]