Накарах любовника си да се разведе, но аз така и не намерих щастие

СПОДЕЛЕТЕ

Без да скромнича излишно, признавам, че съм много красива жена и с лекота привличам мъжките погледи. Въпреки че не ми липсваха ухажори, се влюбих в семеен мъж. Повече от година играех незавидната роля на любовница, докато най-накрая реших, че е време да разделя Коста и жена му.

За тази цел пуснах в ход всичките си женски прелести и омагьосан от чара ми, той напусна съпругата си и двете им деца. Вероятно бихте ме обвинили за раздялата им, но аз не упреквам себе си за това. Винаги съм вярвала, че в любовта, както и във войната, няма забранени средства.

Известно време след развода на любовника ми, двамата се оженихме и заживяхме в моя апартамент. Бях убедена, че нищо не би помрачило щастието ни, но няколко месеца по-късно ми направи впечатление, че в отношенията ни започна да се прокрадва лекия хлад на отчуждението.

В леглото Коста не беше толкова страстен както преди, закъсняваше след работа, като цяло стана някак различен. Един ден, докато разгорещено се карахме, не можах да стърпя гнева си и нервно му изкрещях, че щом не му харесва да живее с мен, да си събира багажа и да се връща там, откъдето е дошъл.

Веднага щом казах това, ми се прииска да си прихапя езика, но късно. Съпругът ми мълчаливо опакова нещата си и си тръгна. Предполагах, че след ден – два ще се завърне. Оказа се обаче, че вместо да си дойде у дома, Коста е поискал прошка от бившата си съпруга и сега отново са заедно.

Разводът ни мина бързо и лесно. Неотдавна ми прилоша и уплашена за здравето си, посетих личния си лекар, който след поредица изследвания, ми съобщи, че ще ставам майка. Днес живея сама, бременна и изоставена.

Е, кажете ми, няма ли възмездие на този свят?

От Данаила

Next Post

Шест години ми се кълнеше в любов, а накрая се ожени за друга

С годеника ми Стоян живеехме заедно на семейни начала шест години. Още от самото начало на съжителството ни той ме […]