Намразих снаха си, след като научих страшна тайна

СПОДЕЛЕТЕ

Аз съм човек със строго образование. От малка съм научена на доброта, честност и порядъчност. Така възпитах и своите деца. Може би затова съм шокирана от миналото на снаха си. Но нека да започна от самото начало. Синът ми е агроном и преди няколко години започна работа в село, доста отдалечено от града ни. Именно там е срещнал и се е влюбил във Веска – по-възрастна от него и разведена. Зарадвах се, когато разбрах, че са решили да се оженят.

Бъдещата ми снаха ми се стори възпитана, разумна жена. Приех с разбиране новината, че има един брак зад гърба си. Това означаваше, че е с опит в семейния живот и знае как да направи мъжа си щастлив. Освен това възрастта й със сигурност я правеше по-мъдра. След сватбата младоженците се преместиха в селото на Веска.

Изминаха пет години. Младото семейство живееше в мир и разбирателство. Единственото, което ме притесняваше, беше липсата на внуци. Веднъж се осмелих и попитах снаха си кога смятат да имат деца. Веска се засмя и отговори, че има време за всичко. На осмата година от брака им, Веска най-накрая забременя. Бременността й премина леко и без усложения. Когато се роди внучката ми, младите решиха да я кръстят на мен – Мина.

След изписването останаха с нас още седмица, докато снаха ми се възстанови напълно. В онези дни ми се струваше, че нищо не може да помрачи щастието ни.

Но един ден разчиствайки стаята им, се натъкнах на документи от родилния дом, в които пишеше, че от първия си брак Веска е родила дете с патология. Шокиращото в случая беше, че го е оставила за осиновяване. Веднага разказах на сина си какво съм открила. Оказа се, че той знае всичко и ме помоли никога да не обсъждам тази тема със съпругата му.

Децата си тръгнаха, а аз останах с някаква горчивина в душата. След това, което научих, намразих снаха си. Как може да остави детето си, само защото е болно? Та то е нейна плът и кръв! Разбирам, че й е било тежко и трудно, но все пак нали затова е майка. Сега не знам ще мога ли някога да преборя ненавистта, която изпитвам към съпругата на сина си.

От Mинка

Next Post

Бившият ми съпруг не желае да вижда детето

Пише ви една разтревожена майка на момченце на седем години. Аз и съпругът ми се разделихме преди близо една година. […]