Направила аборт зад гърба ми, кариерата й е по-важна от майчинството

СПОДЕЛЕТЕ

От детство си мечтаех как един ден ще се оженя и ще си имам свое семейство и дете. Разбира се, през младежките си години се отдадох на волен живот, скитах с приятели по клубове, но с течение на времето се укротих и си намерих сериозна приятелка.

Вяра ме плени със своята естественост, отговорност, със своя красив и приятен характер. Тя не обичаше да ходи по заведения или на шопинг, както повечето си връстници. Нейната мания беше работата. Знам, че много мъже се смущават от жените кариеристки, но тогава това ми изглеждаше като белег на зряло поведение и готовност за създаване на собствен дом. Почти веднага след брака ни изявих явно желание да имаме дете. Вяра ми отговори, че все още не е готова за толкова сериозна стъпка, но след две години упорито настояване от моя страна, тя най-накрая склони.

Измина година, а Вяра така и не забременяваше. Започнах да се тревожа, че може би съпругата ми е безплодна. След обстойни медицински прегледи, се оказа, че и двамата сме здрави и няма пречка да имаме деца. Лекарят ни изписа някакви специални витамини, които трябваше да вземаме три месеца. Никакъв резултат. Докато един ден истината сама се разкри.

Беше събота, а Вяра отново отиде на работа, защото имала крайни срокове. Реших, че днес аз ще изчистя къщата ни, и докато почиствах бюрото й, се натъкнах на медицински документи. Един от документите беше направление за аборт преди шест месеца, а в графата „показания“, беше заявено: „нежелание на пациента.“ Най-отдолу открих и рецепта за лекарства, които щом погледнах в Google, разбрах, че са конвенционални орални контрацептиви.

Не вярвах на очите си! Толкова време, усилия, пари за обстойни изследвания, а тя не искала дете! Чисто и просто не е искала! Даже не ми и каза, когато е забременяла. Колко силна антипатия към децата трябва да имаш, че да направиш аборт? Кариерата й е по-важна от детето! Къде е женската й същност? Не мога да го проумея и отказвам да го разбера.

От З. Д.

Next Post

Моят „мъж“ се оказа един безскрупулен лъжец

През 10-те години, в които със съпруга ми Дани бяхме заедно, моята роля предимно беше на домакиня. Нямам висше образование […]