Няма да си простя глупостта, която направих с живота си

СПОДЕЛЕТЕ

Няма да си простя това, което направих. Разказвам историята си, за да бъде поука на онези мъже, които са на кръстопът. С бившата ми съпруга Катя излизахме половин година, преди да се оженим. Тя беше много привлекателно момиче: висока, красива, с дълга черна коса. Бяхме млади и щастливи, а с времето от брака ни се родиха две деца. Всичко, което имахме, сме постигнали сами.

Когато загубих бизнеса си, Катя пое всички отговорности на крехките си плещи. Докато тя се бореше с трудното ежедневие, аз се държах с нея отвратително. Срамувах се, че жена ми ме издържа и постоянно намирах повод да се скараме. За щастие преодоляхме трудностите и любовта ни се завърна. Спомням си как танцувахме на бала на най-голямата ни дъщеря Ани. Съучениците й се смееха и казваха, че самите ние приличаме на абитуриенти.

Но животът ни готвеше поредното изпитание. Децата ни заминаха да учат в столицата, а Катя беше повишена на работното си място. Всяка вечер закъсняваше и може би това ме подтикна да извърша онази лудост. Никога няма да си простя, че я нараних. Иска ми се да затворя очи и да изтрия всички лоши спомени. Все по-често убивах скуката с приятели. Един ден с компанията ни отидохме на риболов. Алкохол, смях, свобода. В групата ни имаше много красива жена на име Тина, която отдавна харесвах. Вечерта, щом всички заспаха, аз направих онова, за което цял живот ще се разкайвам.

Когато се прибирах вкъщи, не се срамувах от постъпката си. Вярвах, че беше с*кс за една нощ. Но не се оказа така, защото през следващите дни отново се срещнах с Тина. Любовницата ми живееше сама и имаше възможност да се виждаме в дома й. Изпитвах толкова силна страст към нея, че напълно забравих за Катя. А отношенията с жена ми никак не вървяха. Двамата постоянно се карахме за различни дреболии. След един разгорещен спор, си събрах багажа и се преместих при Тина, която ме прие с отворени обятия. Година по-късно се разведох. Оттогава животът ми се промени изцяло: нови приятели, ново семейство. Дъщерите ми така и не приеха любовницата ми. На последната ни среща те ми заявиха право в очите, че съм разменил майка им за някаква мръсница.

Може би са прави! Вече две години съм с Тина, и осъзнах, че живея с напълно различен човек. Събуждам се, поглеждам я, а душата ме свива от болка. Тя не иска децата ми. Мрази ги. Страстта между нас изчезна. Красотата й отдавна е загубила своя чар и сега за мен тя е една мързелива жена, която не знае нищо за семейния живот. Прекарва дните си с приятелки, кафенета, филми, а у дома е мръсно и се налага аз да приготвям вечерята. Искам да се върна при Катя, но знам, че няма да ми прости. А и разбрах, че се среща с друг. Сам съм си виновен. Отвратен съм от самия себе си. Със собствените си ръце разбих живота си и няма връщане назад.

От Мариан

Next Post

Въпреки близките си: Обикнах един мъж с увреждане и се омъжих за него

Обикнах глухоням мъж, въпреки несъгласието на родителите ми. Може би наистина има нещо вярно в твърдението, че съдбата ни е […]