Обидно! Свекървата ми удари силен шамар пред всички гости

СПОДЕЛЕТЕ 1

Въпреки че всички се опитват да ме убедят да не обръщам внимание на свекървата и да съхраня семейството си заради децата, аз съм твърдо решена да се разведа. Не искам съпруг, който не е способен да се грижи за мен и да ме защити от собствената си майка.

Омъжена съм от 5 години и от брака си родих две деца. Отношенията ми със свекървата винаги са били обтегнати, но с времето се примирих, защото тя е възрастен човек и едва ли осъзнава какво прави. Съпругът ми има по-малък брат, любимец на свекърите. Всичко е за него – къщата, колата, а на нас ни подхвърлят трохи. И ето че неотдавна деверът се ожени. Булката се оказа в напреднала бременност и огромният й корем стърчеше под роклята. За сватбата плати свекървата.

Стана ми болно, защото, когато с мъжа ми се оженихме, тя не ни даде и стотинка. Всички разноски поехме сами. По тази причина не успяхме да вдигнем сватба и се задоволихме със скромен семеен обяд, в присъствието на няколко близки роднини. Разбира се, не бях бременна и нямаше нужда от показаност. На тържеството гостите не спираха да хвалят новата снаха. Особено се надуваше свекървата. В един момент не издържах, наведох се към нея и силно я попитах: “ Сигурна ли си, че е бременна с твоя внук?“ Тя се изчерви, после скочи на крака и пред всички присъстващи ми удари силен шамар.

Аз също се изправих, с намерението да й върна жеста. Добре, че съпругът ми се намеси и успя да ни раздели навреме. Разгневена, че майка му ме унижи публично, му заявих, че ако е истински мъж, трябва да ме защити. А той, вместо да се застъпи за мен, неговата законна съпруга, защити нея. Вината била моя, не съм знаела как да се държа прилично.

Обърнах се, взех си децата и засрамена си тръгнах. Сега съм решила да се разведа. Защо ми е мамино синче? Ще почакам още малко и ако свекървата не ми се извини, ще подам молба за развод. И няма да им позволя да се виждат с децата – нека обмислят поведението си. Не съм ли права?

От Стаси

One thought on “Обидно! Свекървата ми удари силен шамар пред всички гости

Comments are closed.

Next Post

Училищният тормоз остави следи у мен до ден днешен

Училищният тормоз остави следи. Едва когато остарях, разбрах колко щети ми е нанесло миналото. Не е лесно да погледна назад […]