Обичам съпругата си, другите ми се чудят как живеем заедно…

СПОДЕЛЕТЕ

Обичам съпругата си, въпреки, че не я бива в домакинската работа. Другите мъже ми се чудят как живеем по този начин. Отговорът е много прост: когато държиш на някого и го обичаш, приемаш неговите странности като свои. Още от началото Марина не се кефеше на домакинската работа. Тя мечтаеше да си имаме жена, която да върши всичко това срещу заплащане.

Аз нямах нищо против – тъкмо се издигах в работата си. Бях много добър програмист и нищо не ми липсваше. Можех да работя откъде си поискам – нужен ми беше само лаптопа. Непрекъснато се доусъвършенствах и надграждах уменията си. Международните фирми ме надушиха и започнаха да ми дават добри проекти. Точно в този момент се запознах с бъдещата си съпруга.

Влюбихме се до уши и решихме да заживеем заедно. Тя ми призна, че никак не я бива в чистенето, готвенето и всякаква домакинска работа. Мен това не ме интересуваше – покрай програмирането бях свикнал да намирам решения за всеки проблем. Така че този неин недостатък или наречен на компютърен език “бъг” изобщо не ме впечатли. Решението бе супер просто – да си наемем жена, която да върши всичко вкъщи. След няколко обяви и интервюта се спряхме на мила жена на средна възраст, която на драго сърце се съгласи да ни помага в домакинстването. С моята работа заплащането не беше проблем.

Моите приятели ми завиждаха на лекотата на взимането на решения. Когато жена ми забременя, всички бяха сигурни, че ще си намерим и детегледачка. Лесният начин на живот обаче се постига трудно, защото всичко това ми е коствало много работа, учене, четене и лишения. Затова подобна завист няма място в моя живот.

И какво ако си бях взел жена, която постоянно да мрънка, че само готви и чисти? А ако нямаше достатъчно любов между нас? какво от това, че е добра домакиня? Сегашният ми живот и уреден, благодарение на това мога спокойно да изляза със съпругата си някъде, без да се притеснявам, че няма кой да сготви, да изчисти или да гледа детето. Но цялото това спокойствие не е дошло наготово – за него съм се погрижил.

Искам да дам един съвет на жените, които не обичат да домакинстват и на мъжете, които не обичат такива жени. Хора, обичайте се и ще намерите решение на всеки проблем. Битовизмите не трябва да слагат край на връзката ви. Вместо да отидете 8 пъти на скъпо заведение, инвестирайте тези пари в някаква помощ вкъщи. Защото каквото и да си говорим, човек прекарва доста време у дома.

От Иво

Next Post

Животът ми е по-страшен от смъртта, мъжът ми е тиранин

Животът ми не е това, което трябва да бъде. Изповядвам се пред вас с изричното условие да запазите анонимността ми, […]