Почувствах се предадена за пореден път

СПОДЕЛЕТЕ

Правила съм много компромиси в името нещата да вървят, прощавала съм пиянски скандали с надежда, че следващия път няма да се случат… Не се напива често, но всеки ден пие бира, а когато прекали с твърдия алкохол (ракия, водка..) губи разсъдък и започва да чупи, да тръшка и да се държи като психично болен. До преди две години това се случваше поне три пъти в годината.

Замина за чужбина, увещаваше ме, че няма да прави подобни панаири, че аз и детето сме всичко за него. Таях голяма надежда, защото исках да имам нормално семейство. Полагам много усилия да го променя. Върна се от чужбина забременях случайно. Не искаше да махам бебето, макар и да не бях готова за второ дете, знаейки какво съм преживяла с него. Мина месец, минаха дни и отново се напи зверски. Започна да чупи, да тръшка, а вече порасналото ни дете започна да плаче, да пищи и да се моли да спре.

Скочи ми на бой, скочи и на детето, докато не дойдоха съседи и той се кротна и заспа. На следващия ден той не си спомняше какво е правил и пак казва “ще се опитам да не се повтаря”…казано най-накратко.

С най-големия си грях, аз исках да направя точно в този момент аборт, но вече е късно и никой лекар не се съгласява. Сега бременна с второ дете и още едно дете, което скоро ще е в първи клас, се чувствам безсилна да го оставя. Нямам жилище, нямам стабилна работа и се очертава да не получавам майчинство, защото работя на граждански договор. Преглъщам за последно. Ако се случи отново скандал няма да има прошка, защото не мога да си позволя детето да е свидетел на подобни истерии. Преди време все се случваше да я няма вкъщи и не е виждала скандалите, но скорошният скандал го видя.

Кажете мнение, има ли шанс да променя този човек? Кротък е като цяло, но напие ли се става агресивен. Въпреки, че осъзнава, че алкохолът не му влияе добре, отново все се случва да изтърва края. Свикнал е винаги около него да има алкохол, защото майка му, баща му и брат му винаги сядат на масата с чашка в ръка. Мъжът ми пие предимно бира, не посягаше към твърдия алкохол, но отново започна да си сипва по 2-3 чашки..

Не се напива всеки ден, но е достатъчно три пъти в годината да направи подобни панаири, а моето сърце да е свито през цялото време.

От Розали

Next Post

В Дебращица: Чудотворна икона оцеля при пожар

Чудотворна икона оцеля при пожар в черквата „Света Неделя“ в пазарджишкото село Дебращица. „Има Божия промисъл в това“, споделя отец […]