По-възрастен мъж плени сърцето ми… Какво да кажа на родителите си?!

СПОДЕЛЕТЕ

По-възрастен мъж плени сърцето ми. Разликата в годините беше съществена. Когато разбраха за нашата връзка, моите приятелки започнаха да ме одумват и да ме избягват. Всичко това стигна и до моите родители, на които не бях казала за нашата връзка. А ето как започна всичко.

Бях приключила поредната кратка и безсмислена връзка с един младеж, който го интересуваха повече неговите приятели, футбола, залаганията и кръчмите. А когато разбрах, че в неговия живот не съм единствена, аз веднага прекратих нашите взаимоотношения. Омръзна ми от такива връзки. Исках нещо истинско, което наистина да ми подкоси краката.

За съжаление до този момент не го бях намерила. След поредната мимолетна връзка реших да замина с една приятелка на почивка на море. Исках просто малко да се разтоваря и не ми се контактуваше с никакви мъже. Изкарахме си страхотно. Приз цялото време си говорихме за различни неща, разтоварвахме се с плуване и разходки, а вечер ходехме по заведенията.

Разни младежи се опитваха да се закачат с нас, но ние ги отсвирвахме на минутата. И точно последната вечер се появи ТОЙ. Мъжът, в когото се влюбих. Беше на възраст около и над 50, с прошарена коса, леки бръчици на челото. Очите му бяха мислено черни, а погледът му беше магнетичен. Той влезе в бара, беше сам и седна съвсем близо до нашата маса.

Не бързаше да никъде – поръча си питие и започна бавно да го пие. Наслаждаваше се на самотата и свободата си – или поне така изглеждаше. В началото го загледах от любопитство. Замислих се каква ли му е съдбата и защо е сам.

Той спря за момент погледа си върху мен и усети, че го гледам с интерес. Изчервих се и отново се концентрирах в разговора с моята приятелка. По едно време тя каза, че трябва да звънне един телефон и излезе навън, защото беше шумно. Останах сама на масата, а срещу мен привлекателния мъж.

Отново го погледнах и усетих неговия поглед към мен. Веднага извърнах глава и се загледах в телефона си. В този момент усетих как той се доближава до масата ми. Попита ме дали може да седне до мен. Аз кимнах с глава и усетих как гореща вълна облива тялото ми.

Той започна направо да си говори с мен – разпита ме с кого съм, защо сме сами без компания. Аз му казах, че съм дошла да се разтоваря от всичко – родители, гаджета, учене, работа. Той се усмихна, а аз видях добре поддържаните му зъби. Тогава той ми отправи предложението – в 2 часа през нощта да се срещнем на кея. Веднага стана от масата, допи си питието, погледна ме и си тръгна.

Приятелката ми се върна, а аз й споделих тази странна история. Тя каза да внимавам с такива мъже, но мен разумът не ме слушаше. Когато си лягахме и приятелката ми заспа, аз се измъкнах от леглото, оправих се набързо и тръгнах към кея. Той ме чакаше – облечен елегантно, сресан, хубав.

Мълчаливо запознахме да ходим по кея. Усещах, че желанието в мен е по-силно от разума, но се сдържах. Той знаеше какво изпитвам, защото и без думи се усещаше нашето влечение. Започнахме да си говорим и разбрах, че е разведен с голям син – колкото мен. Каза, че не му е провървяло със съпругата си – тя просто не била за него.

Поговорихме още малко, след което гледахме морето. Тогава той се обърна към мен и впи устни в моите. Бяхме като обезумели тийнейджъри. Награбихме се още на кея, а той ме поведе към неговата квартира. Любовта ни беше бурна и омайна, а на сутринта не знаех къде съм. Писах на приятелката ми, че ще дойда сутринта. Когато се прибрах, тя веднага разбра къде съм била, не й стана много приятно, но пък когато ме видя щастлива се успокои.

Когато се прибрахме от морето, мъжът, който се казваше Младен ме потърси и поиска отново да се видим. Така започна нашата връзка. В началото криех от родителите си, но после те видяха, че си имам приятел и трябваше да се запознаят с него. Те останаха шокирани, защото той беше на тяхната възраст. Баща ми страшно се ядоса и едва сдържаше яда си. Когато Младен си тръгна, започнаха да ми викат как съм могла да направя такова нещо. Толкова ли няма мъже на моята възраст, та съм си намерила тоя. Скарах се с тях, защото знаех, че не са прави и че чувствата са по-силни от възрастта. В момента не си говорим, аз вече живея в жилището на Младен и сме много щастливи.

Приятелките ми обаче също не ме подкрепят и напоследък ме избягват. Не мога да разбера това престъпление ли е да харесаш по-голям мъж. В крайна сметка нали се чувствам добре. Надявам се да се оженим и всички да ми простят или да осъзнаят, че на мен така ми е добре.

Колкото до Младен – той вече ми направи предложение, сега остава да убедя родителите си, че той е мъжът за мен. Предстои важна битка с тях, но се надявам, че ще успеем да я спечелим.

От Христина

Next Post

Мъжът ми ме биеше с юмруци, само дори да възразя за нещо

Мъжът ми ме подлагаше на системен тормоз всеки ден. Това е началото на моя кратък разказ. Понякога се питам има […]