Принудиха ме да се откажа от детето, което родих

СПОДЕЛЕТЕ

С Антон се запознахме в университета, а няколко години по-късно се оженихме. Сватбата ни беше обикновена: само няколко роднини и приятели присъстваха на бракосъчетанието. На първо време живеехме с родителите му, но успяхме да съберем пари и да си купим собствено жилище.

Апартаментът не беше кой знае какво, намираше се в края на града, но пък беше наш и никой не ни се бъркаше в живота. Шест месеца по-късно разбрах, че съм бременна и полудяла от щастие, радостно съобщих новината на мъжа си. И двамата нямахме търпение да станем родители. Понякога Антон галеше корема ми и шеговито питаше момче или момиче има вътре.

Настъпи време да си взема отпуск по майчинство и доходите ни рязко намаляха. Наложи се съпругът ми да работи на две места, за да можем да се справяме финансово. Съжалявах го, че се прибира капнал от умора и веднъж го помолих да поискаме помощ от родителите ни, но той твърдо отказа с думите, че те не са длъжни вечно да се грижат за нас.

След няколко месеца, когато отидох на преглед, Антон дойде с мен. Двамата стояхме в коридора и чакахме с нетърпение резултатите от ултразвука. Изведнъж вратата се отвори и сестрата ни покани да влезем в кабинета. Със сериозен глас лекарят ни съобщи, че детето може да се роди с увреждания и ще бъде по-добре, ако се откажем от него веднага след раждането. Не помня как съм се прибрала у дома. В главата ми се въртеше само една мисъл: ако изоставя детето си, как ще живея след това…

Няколко дни Антон ме убеждаваше да послушаме съвета на лекаря и да се отречем от собствената си рожба. Били сме млади и все още имало време да станем родители. След като не можа да ме убеди с добро, мъжът ми започна да крещи, че не искал да носи такъв товар на плещите си и ако не се откажа от недъгавото ни дете, той щял да се разведе с мен.

След раждането бях принудена да оставя момиченцето си в родилния дом. А по-късно разбрах, че никога повече няма да стана майка. Оказа се, че моето момиче, което оставих, беше единственият ми шанс да имам своя рожба. Бог ме наказа за греха ми. А три години по-късно Антон ме напусна.

Просто си събра багажа и си тръгна. След като той си тръгна, вече не виждах причина да продължавам този мизерен живот. Напълних си ваната, приготвих шепа приспивателни и бутилка алкохол, но точно преди да потъна в блажения сън на забравата, изведнъж чух гласа на дете. По телевизията излъчваха предаване за изоставените деца. Едно малко момиченце разказваше колко много иска да има родители. В този момент ме осени мисълта, че Бог ми дава втори шанс да бъда майка. Още на другия ден посетих дома за изоставени деца.

Едва пристъпила прага, към мен се втурна някакво дете, прегърна ме и тихо попита : “ Ти моята майка ли си?“. Погледнах я и едва не припаднах. Момичето ме гледаше с очите на Антон. Двамата толкова много си приличаха, че с болка осъзнах, че това е моята дъщеря, която изоставих в родилния дом. Преминах през седемте кръга на Ада, за да ми разрешат да осиновя собственото си дете. Сега живеем задно и съм напълно убедена, че съдбата се смили над мен и ми върна любимото дете.

От Мила

Next Post

Когато любовта ти съсипе живота... още от рано

Еми беше най-красивото момиче в училище. Както много други момчета, така и аз бях влюбен в нея до уши. Приятният […]