Свекърва ми напук държеше снимка на мъжа ми и бившата му! Защо постъпваше така?

СПОДЕЛЕТЕ

Почти се бях отказала надеждата, че свекърва ми ще ме приеме. Тя ме намрази от самото начало и обожава да говори за бившите приятелки на мъжа ми. Първата среща с нея беше най-добрата, въпреки че и тогава усетих студени тръпки в тялото.

Двамата с Емил бяхме заедно от два месеца, когато за пръв път се запознах с родителите му. Семейството му живее в къща с кокетна градина – пълна идилия. Представях си, че майка му ще е красива жена с голямо сърце. Бях нервна, но мислех, че срещата ще мине добре. Някой, който е толкова социален и възпитан като Емил, със сигурност е отгледан от прекрасни хора. Така си мислех… Още от вратата усетих, че в очите на майка му има някаква скрита критика. За разлика от нея, баща му ме приветства с широка усмивка. Проблемът беше, че за да избегне конфликти, той отстъпваше на съпругата си.

Когато казах на приятеля си, че изглежда майка му не ме харесва, Емил не разбра какво имам предвид, въпреки че лично я чух как ме критикува пред него. С недоумение ми отговори: “ Мама може да се възприеме на моменти като малко недипломатична, но тя никога не мисли нещо лошо за човек.“ Тази вечер за първи път се скарахме сериозно. И за съжаление това беше едва началото. Няколко месеца по-късно с Емил се оженихме и заживяхме заедно.

Родителите му дойдоха да разгледат новото ни жилище с букет цветя. Още от вратата свекървата започна да критикува обзавеждането, а съпругът ми, както обикновено, отново не забеляза нищо. Коментарите й ме обидиха и почувствах, че в мен се надига силен гняв и разочарование. Що за поведение имаше тази жена? Защо постъпваше така?

Не след дълго свекървата премина към друга атака. Непрекъснато ми разказваше за бившите приятелки на съпруга ми. Едната била невероятна готвачка, другата – изключителен шофьор, третата – лекарка. Спомените й караха Емил и баща му да се смеят и шегуват. Никой от тях не разбираше, че не ми е толкова забавно. Навръх рождения ден на съпруга ми внезапно се разболях. Бяхме поканили гости, а аз нямах сили да се изправя от леглото.

Щом научиха, че съм болна, мама и свекървата обещаха да помогнат с приготовленията за купона. На рождения ден родителите ми дойдоха с огромна торта и няколко вида сладки, докато родителите на Емил пристигнаха с празни ръце. За моя изненада, свекървата заяви, че не разбрала, че съм болна. Всъщност тя просто искаше да се изложа пред гостите и да се покажа като лоша домакиня.

Бях разочарована, но преди всичко ядосана. Емил повярва на майка си и отново я защити. Как можеше да бъде толкова сляп? Веднъж, когато гостувахме в дома на родителите му, открих, че има нова снимка на рафта с книги. На видно място майката на съпруга ми беше сложила снимка на Емил и Сия, една от бившите му приятелки. Неведнъж свекърва ми ме унижаваше и критикуваше. Тогава осъзнах, че тя е не само дребнава и критична, а и зла.

Почти се бях отказала надеждата, че някога ще ме приеме, когато изведнъж ситуацията се промени. Забременях. Бременността ми накара Емил да стане по-внимателен към мен и ако майка му се опитваше да ме уязви, той заставаше на моя страна. Беше толкова прекрасно! Няколко месеца по-късно родих красива дъщеря, която кръстих на свекъра.

Искам тя да израсте с баба си и дядо си, затова няма да саботирам контактите им. Надявам се, че свекървата ще осъзнае, че действията й имат последствия … Дали раждането на първата й внучка ще доведе до желаната промяна, предстои да видим. В противен случай само тя ще загуби.

От Таня

Next Post

Нямам вяра на никоя жена, настана истинска трагедия след сватбата...

Нямам вяра на жените след този епизод в моя живот. Скоро след сватбата обаче разбрах, че тая жена не става […]