Спрях приятелката си навреме, преди да стори голяма глупост

СПОДЕЛЕТЕ

Спрях приятелката си навреме, преди да направи страхотна глупост и да провали живота си напълно. С Моника сме приятелки от 15 години. Тя е най-добрият и отзивчив човек, когото познавам. Готова е да лиши себе си, но да направи добро дело за друг. За съжаление именно тази нейна черта от характера й изигра лоша шега, тъй като приятелката ми едва не продаде собственото си дете в чужбина.

Преди две години Моника се омъжи за абсолютно неподходящ за нея мъж. Колкото тя е възпитана, толкова съпругът й е арогантен и груб. Неведнъж съм й казвала да не бърза да се среща с него и да създава семейство. Но Моника не ме послуша и заяви, че той е любовта на живота й и двамата са родени един за друг.

Няколко месеца след сватбата, приятелката ми сподели с мен, че е бременна. Не се зарадвах на новината, тъй като бях уверена, че мъжът й не става за баща. Усещах, че с този човек не ги чака нищо добро в бъдеще. И наистина не сгруших в преценката си за него.

Когато след време бебето се роди, целият живот на младата майка се промени. Детето страдаше от колики, непрекъснато плачеше и не оставяше Моника и за минута на спокойствие. Баща му вместо да помага в отглеждането, изчезваше с дни в по барове и казина. В резултат на това той натрупа заеми и дългове, които сега няма как да върне.

Започнаха да ги притискат кредитори и от безизходица, Моника открила в интернет млада бездетна двойка, на които се съгласила да продаде сина си, за да изплати всички дългове на своя „любим“. Слава Богу, успях навреме да я спра да не извърши най-голямата грешка в живота си.

Ако имах възможност, бих наказала жестоко мъжа й, затова, че принуди приятелката ми към подобна стъпка. Не мога да му простя тази негова безотговорност, дано някога успее да осъзнае постъпката си, макар, че се съмнявам.

От Дина

Next Post

Закъсалият съсед го връхлетя... Неволята

Закъсалият съсед реши да си говори с мен, когато го връхлетя Неволята. Днес ви предлагам нова част от сборника “Урок […]