Съпругът ме напусна, свекървата ми протегна ръка…

СПОДЕЛЕТЕ

Съпругът ми ме напусна. Открадна всички спестявания и избяга. След раздялата ни останах сама в апартамента под наем, с шестмесечната си дъщеричка. Когато свекърва ми научи, че синът й ме изоставил, дойде да ме посети. Помислих си, че не идва за добро, но тя ме изненада: “Събери си багажа и ела с мен.“.

Опитах се да й откажа – беше ми неудобно. Двете с нея години наред воювахме. До ден днешен никоя от нас не е казала и една добра дума за другата. Но ето че сега, свекърва ми се оказа единственият човек, който ми протягаше ръка в трудния момент. Дори собствената ми майка заяви, че в къщата й няма място за мен.

Сестра ми също отказа да ме приеме: тя живееше с мъжа си и децата в дома на майка ми и се страхуваше, че ще трябва да хранят още две гърла. “ Благодаря ти, Нели!“ – едва намерих сили да отроня.

За първи път казах „благодаря“ на свекърва си с чисто сърце. Слушайки как ме успокоява, ми беше трудно да повярвам на ушите си. Нели винаги е била студена към мен. Още същия ден си събрах багажа и се преместих в дома й. Свекърва ми освободи голямата стая за нас, а самата тя се премести в малката дневна. Всяка вечер ми приготвяше полезна храна, за да засили кърмата ми, а в хладилника имаше цял куп бурканчета с бебешка храна. Изминаха три години.

С безкрайна любов свекърва ми се грижеше за дъщеря ми и в моите очи тя се превърна в ангел-пазител. Един ден някой позвъни на вратата. Когато Нели отвори, на прага стоеше бившият ми съпруг с непозната млада жена. “ Мамо, запознай се с бъдещата ми съпруга. Ще поживеем при теб известно време, докато съберем пари за наш дом.“ – каза той и понечи да влезе.

Напрежение изпълни цялото ми тяло, щом чух гласа му. Уплаших се, че свекърва ми ще ги приюти, а ние с дъщеря ми ще се озовем на улицата. Но вместо това, Нели отблъсна сина си и ясно заяви: “ Излез оттук! И вземи любовницата си. Напусна съпругата си, ограби я, изостави собственото си семейство на произвола на съдбата. В дома ми няма място за теб!“.

В този момент осъзнах, че Нели не е моя свекърва, а истинска майка орлица. Шест години по-късно се омъжих повторно. На сватбата ми тя зае почетното място на майката на булката. Днес дъщеря ми, която родих от втория си брак, носи нейното име – Нели.

Oт Ева

Next Post

Бойка от Перник разваля магии на звезди и политици

Перник от години се слави като града с най-много врачки на глава от населението. Най-добра от всички в околията обаче […]