Толкова ме боли от изневярата на бившия, че му желая… да умре

СПОДЕЛЕТЕ

С бившия ми съпруг бяхме заедно 12 години и през по-голямата част от брака ми се чувствах наистина щастлива жена. Никога не съм предполагала, че някой ден семейният ми живот ще се разбие с гръм и трясък. Всичко вървеше добре – работа, домакинство, деца.

Веднъж годишно всички заедно ходехме лятото на почивка на морето, а зимата на ски. И тогава се оказа, че от две години съпругът ми има друго семейство! За изневярата ми разказа негов близък приятел. Той ми призна, че през цялото това време е покривал любовните похождения на Игнат, но вече нямал сили да ме лъже право в очите. Първоначално не повярвах на думите му. Нима беше възможно, мъжът, на когото посветих младостта и любовта си, да ме мами толкова безогледно?

Но когато една вечер, докато Игнат си взимаше душ, прочетох съобщенията на мобилния му, осъзнах, че приятелят му казва истината. Не мога да ви опиша какво почувствах в онзи момент. Всичко в мен изгаряше от болка и негодувание. Затворих се в спалнята и няколко часа плаках, прехапала устни до кръв. Две години съпругът ми ме е лъгал! Онова, което се полагаше на мен и децата, той го е дарявал на друга жена и сина й. А може би това момче всъщност е негов биологичен син?

С всяка измината минута ставаше все по-очевидно, че съм пълна идиотка. Последва страшен скандал. Игнат не се опита да отрече изневярата си и призна, че отдавна има любовница, но заради децата не искал да се разделяме.

Дори не го изслушах: събрах му багажа и го изхвърлих на улицата. Не си спомням как оцелях след като той си тръгна. Взех си болничен и практически не излизах от стаята си. Отслабнах толкова много, че заприличах на зомби. Приятелите ми се опитваха да ме вразумят, напомняха ми, че децата ми се нуждаят от мен и заради тях трябва да съм силна.

Казват, че времето лекува. Днес съм по-добре. Раните ми вече не кървят и в името на семейството си продължавам напред. Въпреки това никога няма да се примиря с предателството на бившия ми съпруг. Би било по-добре, ако той умре!

От Ваня

Next Post

Мама ме разведе, няма да забравя колко унизена се чувствах

Много обичам майка си, на 71 стана, но не си дава сметка, че с баща ми сме твърде добри, възпитани […]