Хванах дъщеря ми да спи с приятеля си, но след това…

СПОДЕЛЕТЕ

Въпреки че не бях приятно изненадан, реших да седна с приятеля на дъщеря ми, да закусим заедно и да си поговорим. Момчето беше приятелски настроено. Очевидно необразован, но не и глупав. Имаше нещо странно в него. А и дъщеря ми ме убеди, че е много любезен и внимателен. Запознали са се преди месец. Всяка сутрин той я чакал с мотоциклета си, за да я заведе на училище, но нищо повече от това. Младежът ми разказа, че няма семейство, образование и постоянна работа. Но моята дъщеря го обожаваше, той нея – също. Тогава се запитах, кой съм аз, че да преча на любовта им?

Момчето беше наистина добро, окуражаваше дъщеря ми да си пише задачите навреме, грижеше за нея, когато беше болна, и имаше търпение, когато беше зле разположена. Около осем месеца след това разбрахме, че той всъщност е бездомник. Баща му се самоубил, а майка му – наркоманка, е избягала няколко седмици по-късно. Тогава е бил на 15 години. Три години е живял на улицата, нощувал е при приятели и е работил по строежи.

Разбрах, че е достойно момче, което идва с усмивка в дома ми и с усмивка си отива. Разбрах, че е човек, който се грижи за щастието на дъщеря ми. Разбрах, че е дете, което никога не е имало възможност да бъде дете. Когато споделих своите прозрения със семейството си, всички се разплакаха. Бяхме малко разочаровани от дъщеря си, че не ни сподели по-рано истината за него.

На другия ден му дадох ключ от нашата къща. Казах му, че го очаквам всеки ден. Обзаведохме една стая само за него и му дадохме възможност да завърши образованието си. Това беше през 2000 година. Днес осиновеният ми син и моята дъщеря , освен че имат успешна съвместна работа, те ме надариха и с трима внука.

От Т. А.

Next Post

Интригите на свекървата съсипаха брака ми

Животът на една жена, която наскоро се е омъжила, може да бъде стресиращо преживяване, особено ако се налага да съжителства […]